top of page

Libellen : kleur en zilver glas zwevend boven het gras

Libellen doen mij echt inzien wat een wonderen er in de natuur zijn. Zoals het een wonder is dat je lichaam kan herstellen van een operatie of een ongeluk, zo zijn deze beestjes zo mooi "verzonnen". Het zijn grote insecten maar zo ragfijn gemaakt. Neem nou een viervlek (grote foto) , platbuik (geel is vrouw en blauw is man) of smaragd (laatste foto) die deze maand uit geslopen zijn. Met hun kleuren en glazen vleugels. Elk exemplaar op zich is een juweel waarvan mijn adem stokt als ik er eentje ontwaar tussen de struiken of aan de slootkant in het riet.

Ja ik weet ook wel...jagers zijn het, moordenaars!

Maar moet je ze eens zien vliegen..met een elegantie dansen ze op de wind, patrouilleren ze langs de waterkant. Soms even een rustpauze, je ziet hun kopje heen en weer gaan, ze weten heus wel dat je er aan komt. En vervolgens stijgen ze razendsnel op als een helikopter, bereiken ze hoge snelheden als een straaljager boven de grasvelden om daarna weer op dezelfde uitkijkpost hun vleugels in de zon te warmen.

Echt hoor, je moet het zien! Wil je het ook zien, kijk op mijn site of nog beter: ga met hemelvaart eens iets anders doen en duik de broodnodige natuur in. Doe eens gek! Neem plaats langs de waterkant in een park of bos met je voetjes in het water (want het wordt er echt weer voor!) en blijf eens even een half uur zitten.

Moet jij eens opletten wat er allemaal langs komt vliegen...

Geniet ze en groetjes!

Petra


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page