top of page

Haal energy uit de natuur

Dit keer gaat het eigenlijk niet om een mooie foto, maar wel om wat de foto mij zegt.

Ik ben midden in de natuur, bij een kabbelende heldere beek waar het gonst van de insecten, gelukkig.

Er vliegen een stuk of 10 mannelijke weidebeekjuffers die druk bezig zijn met hun territoriumverdediging. Ze vliegen elkaar aan en strijden om de beste plekjes.

En dan zie ik dit blikje in die mooie heldere beek liggen. Waarom?

1 van de weidebeekjuffers daalt neer op het blikje, waardoor het mij nog meer aan het denken zet. "Energy" staat er op. Mensen halen kennelijk energie uit de inhoud van dit blikje. Ik haal ook energie uit de natuur. Maar deze "energy" verknalt dat behoorlijk vandaag.

De natuur is geen plaats om afval te dumpen. Toch belandt er verrassend veel rotzooi in onze natuurgebieden. Geschat wordt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Plastic zwerfafval kan door de wind of via rivieren in zee terechtkomen en daar de 'plastic soep' verergeren. Zo'n blikje vergaat nauwelijks, het duurt wel 200 jaar!

Hoeveel energy kost het nou om dit blikje gewoon in de prullenbak te gooien zodat het gerecycled kan worden? Hoeveel energy denk je dat het kost voor de natuur om dit zelf te recyclen?

Geniet van de natuur en haal er energie uit, maar zorg er voor dat we die mooie natuur niet verstoren met ons afval. Zwerfafval is niet mooi. Zwerfafval? Mooi niet!


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page